AMESTEC FĂINĂ EXPRES PENTRU ALUATURI NEDOSPITE SZAFI FREE 1000g


PRET 30 LEI

DescriereIngrediente: făinuri fără gluten (mei, sorg, făină de cartofi dulci), amidon: făină de tapioca, fibre alimentare (făină de psyllium husk, făină de fibre de bambus), agent de afânare: bicarbonat de sodiu, stabilizator de aciditate: acid citric.
Valori nutritive medii în 100g produs: 
Energie                                          329kcal/1390kJ 
Lipide:                                                     1,0g 
din care saturați                                       0,4g 
Carbohidrati                                           63,3g 
din care zaharuri:(1)                                 1,3g 
Fibre:                                                     14,3g 
Proteine:                                                  9,5g 
sare:                                                        0,0g 
(1)zaharur regăsite în forma naturală în făină
valorile au caracter informativ

idee de rețetă pentru cozonac împletit Szafi Free:
Ingrediente (pentru 1 cozonac de cca. 490g) 
Amestec de făină expres Szafi Free 250g, 55g eritrit pudră (sau zahăr pudră), 1g de sare himalaya, 1 g bicarbonat de sodiu, vârf de cuțit de pudră de vanilie, coaja rasă de la o lămâie, 30g oțet de mere (sau zeamă proaspăt stoarsă de lămâie), 260g apă la temperatura camerei, se pot adăuga după fructe deshidratate. 
Pentru uns: 10g zeamă proaspătă de portocale.

Preparare:
Se preîncălzește cuptorul.
Se pregătesc în 2 boluri separate ingredientele uscate și ingredientele lichide, care se amestecă și se frământă până aluatul se desprinde de pe mână (2-3minute). 
Se lasă 5 minute sa stea, după care se împarte în 4 părți și se rulază la o lungime de 23 cm în așa fel ca capetele să fie mai subțiri, după care se împletesc degajat. Înainte de coacere se unge cu zeama de portocale. 
Se coace în cuptor preîncălzit la 180°C timp de 50 minute, se unge din nou și se mai coace 15minute la 200°C. 
Se lasă să se răcească și se servește după gust
Notă: este foarte important ca eritritul sau zahărul să fie pudră

No comments:

Post a Comment