Amestec de făină pentru langoș cu nivel scăzut de carbohidrați Szafi Reform 500g


PRET 18 LEI

DescriereAmestec de făină pentru langoș cu nivel scăzut de carbohidrați 500g

Cu ajutorul acestui amestec de făină putem prepara ușor langoș cu nivel redus de carbohidrați.

Ingrediente: Amidon de tapioca, făină de fibre de bambus, făină de susan, făină de psyllium husk, făină de nucă de cocos, făină de cartof dulce.

Valori nutritive medii în:                     100g de amestec:             1 langoș (100g)*
Energie:                                             1344kJ/320kcal                1049kJ/251kcal
Lipide:                                                         2g                                  7,8g 
   din care saturați:                                       0,6g                               4,3g 
Carbohidrați:                                              54,4g                              29,2g
    din care zaharuri:                                          1,2g                               0,9g
Fibre:                                                         25,1g                             13,2g
Proteine: 8,8g 9,4g
Sare: 0,02g 1,7g 
*conform rețetei recomandate, prăjit, fără umplutură
Din energia a 100g de amestec de făină 201kJ/26kcal provin din fibrele alimentare.
Din energia unui langoș (100g) 106kJ/26kcal provin din fibre alimentare.
Rețetă recomandată: 
Langoș (cu minim 30% carbohidrați mai puțini decât langoșii tradiționali)
Ingrediente pentru 4 langoși, de cca. câte 100g): 200g amestec de făină pentru langoș fără gluten cu nivel scăzut de carbohidrați, 6g sare, 20g zeamă proaspătă de lămâie, 3 ouă mărimea M, 100g apă, +10g amestec de făină pentru frământare și formarea langoșului, se mai pot adăuga 2-3g de granule de usturoi. 
Preparare: Se amestecă bine toate ingredientele cu telul, fără amestecul de făină. Se adaugă amestecul de făină și se frământă până la omogenizarea aluatului. Se lasă să stea 5 minute. Pe o suprafață presărată cu făină se taie aluatul în 4 părți egale, se frământă și se formează bile, după care le întindem la cca 18cm în așa fel ca pe margini aluatul să fie mai gros decât pe mijloc. Se lasă aluatul să se odihnească până se încinge uleiul de cocos (cca 5-10 min). Se prăjesc langoșii pe ambele părți (câte 3 minute pe ambele părți, acest timp poate să difere de puterea focului. Se scot langoții pe șervețel de hărtie ca să absoarbe surplusul de ulei.

No comments:

Post a Comment