PRET 35 LEI
DescriereCu acest amestec de făină putem face cu ușurință pâine, chifle, cozonac, pizza, pogăci, patiserii sărate sau dulci, cozonac beigli, clătite, pișcot fără gluten cu nivel scăzut de carbohidrați fără drojdie fără dospire.
Ingrediente: făină de tapioca, făină de fibre de bambus, făină de susan, făină de psyllium husk, făină de nucă de cocos, făină de cartofi dulci, agent de afânare: bicarbonat de sodiu, stabilizator de aciditate: acid citric.
Valori nutritive medii în 100g produs 100g pâine*
Energie 1281kJ(306kcal) 1069kJ(256kcal)
Lipide 2g 10,3g
din care acizi grași saturați 0,7g 6,2g
Carbohidrați 48,2g 23,5g
din care zaharuri 1,4g 1,1g
Fibre 30,4g 14,4g
Proteine 8,4g 10g
Sare 0,02g 1,1g
* conform rețetei date
Conține zaharuri sub forma lor naturală.
Din energia din 100g de amestec de făină 245kJ/61kcal provin din conținutul de fibre.
Din energia din 100g de amestec de pâine preparată 115kJ/29kcal provin din conținutul de fibre.
Recomandare pentru utilizare:
Ingrediente pentru 1 pâine (pâine fără gluten cu nivel de carbohidrați mai reduși cu 50% de 435g)**
200g de amestec de făină pentru pâine și patiserii fără gluten cu nivel redus de carbohidrați, 4g de sare, 35g zeamă de lămâie sau 30g oțet din mere, 20g ulei de cocos lichid (topit), 4 ouă M, 75g apă caldă (dar nu fierbinte), după gust se pot adăuga condimente uscate, semințe, ceapă, cca 5g de făină pentru frământat.
Preparare. se amestecă cu spirala de la mixer ouăle, apa, zeama de lămâie, sarea și uleiul, după care se adaugă făina și se mai mixeaza încă 1,5-2 minute.
(Se poate face și cu mâna, dar atunci iese pâinea mai scăzută și mai densă.)
Se obține un aluat mai lipicios, care se va lega după ce-l lăsăm să stea cca 10 minute, după care se frământă pe un pic de făină și se formează pâinea.
Se unge la suprafață cu ulei, se crestează cu un cuțit ascuțit. Se pune la cuptor preîncălzit la 200°C cu încălzire sus-jos fără convecție timp de 30 minute, se reduce temperatura la 180°C și se mai lasă încă 30 de minute. Din aluatul de mai sus se pot forma 5 chifle, sau baghete, doar că atunci timpul de coacere se reduce la 40 de minute.
** în comparație cu valorile pâinii tradiționale fără gluten.
Ingrediente: făină de tapioca, făină de fibre de bambus, făină de susan, făină de psyllium husk, făină de nucă de cocos, făină de cartofi dulci, agent de afânare: bicarbonat de sodiu, stabilizator de aciditate: acid citric.
Valori nutritive medii în 100g produs 100g pâine*
Energie 1281kJ(306kcal) 1069kJ(256kcal)
Lipide 2g 10,3g
din care acizi grași saturați 0,7g 6,2g
Carbohidrați 48,2g 23,5g
din care zaharuri 1,4g 1,1g
Fibre 30,4g 14,4g
Proteine 8,4g 10g
Sare 0,02g 1,1g
* conform rețetei date
Conține zaharuri sub forma lor naturală.
Din energia din 100g de amestec de făină 245kJ/61kcal provin din conținutul de fibre.
Din energia din 100g de amestec de pâine preparată 115kJ/29kcal provin din conținutul de fibre.
Recomandare pentru utilizare:
Ingrediente pentru 1 pâine (pâine fără gluten cu nivel de carbohidrați mai reduși cu 50% de 435g)**
200g de amestec de făină pentru pâine și patiserii fără gluten cu nivel redus de carbohidrați, 4g de sare, 35g zeamă de lămâie sau 30g oțet din mere, 20g ulei de cocos lichid (topit), 4 ouă M, 75g apă caldă (dar nu fierbinte), după gust se pot adăuga condimente uscate, semințe, ceapă, cca 5g de făină pentru frământat.
Preparare. se amestecă cu spirala de la mixer ouăle, apa, zeama de lămâie, sarea și uleiul, după care se adaugă făina și se mai mixeaza încă 1,5-2 minute.
(Se poate face și cu mâna, dar atunci iese pâinea mai scăzută și mai densă.)
Se obține un aluat mai lipicios, care se va lega după ce-l lăsăm să stea cca 10 minute, după care se frământă pe un pic de făină și se formează pâinea.
Se unge la suprafață cu ulei, se crestează cu un cuțit ascuțit. Se pune la cuptor preîncălzit la 200°C cu încălzire sus-jos fără convecție timp de 30 minute, se reduce temperatura la 180°C și se mai lasă încă 30 de minute. Din aluatul de mai sus se pot forma 5 chifle, sau baghete, doar că atunci timpul de coacere se reduce la 40 de minute.
** în comparație cu valorile pâinii tradiționale fără gluten.
No comments:
Post a Comment